O zi în paradis pentru copiii din Zanzibar

Deși pare ireal, incredibil este adevărat – POȚI LOCUI PE INSULĂ DAR POȚI, ÎN ACELAȘI TIMP, SĂ NU FACI BAIE NICIODATĂ ÎN OCEAN…

Motivele sunt multiple și nu ne dorim să facem o analiza a situației economico-financiara ci ne dorim să trăiți alături de noi sentimente nobile. Să înțelegem cât de norocoși suntem noi, cei care avem de toate dar parcă nu avem nimic și nu știm să apreciem. Fix așa îmi spunea un client într-o discuție și mare dreptatate avea.

The Talent’s Cup Learning Centre se preocupă de educația a cca. 200 de copilași.

Parteneriatul încheiat între The Talent’s Cup Learning Centre și Asociația Casa Dintre Tei a reușit sa creeze sprijin pentru 50 dintre aceștia.

Pentru că doar 50 dintre copilași au fost norocoși, ne-am gandit să aducem un strop de bucurie, speranță și încredere și-n viața celorlalți. Deci, am decis să organizăm o excursie la ocean.

O zi cu soare, baie, mâncare, bucurie și speranță pentru toți.

Dis de dimineata, copiii au fost urcați în trei autocare și în trei ore erau pe plajă.


Așa a fost începutul unei zile petrecute la Oceanul Indian între apă, baloane, nisip, zâmbete și inimi pline de iubire

Cand ne-am întalnit cu ei am văzut fericirea pe chipul lor. Cu zâmbete de nedescris au luat cele mai frumoase haine pe ei împreuna cu noile lor ghiozdane primite de la părinții adoptivi din România.


Am ales o plajă retrasă unde copiii s-au simțit în largul lor. Am făcut castele de nisip, s-au jucat cu mingea și cu colacul (majoritatea neștiind să înoate), au alergat căt era plaja de mare și fericirea lor era de nedescris.


Eram înconjurată de fetițe care nu știau să înoate dar voiau și ele să intre in apă. Am încercat sa le fiu sprijin: două de mână, două de bluză, apoi în brațe. Au sărit în apă cu atâta veselie! Era prima oară pentru ele la ocean…

După jocurile în ocean a fost pauză de prânz unde toți copilașii și-au pus hainele lor frumoase. Am mâncat pranzul de care Van, maestrul profesor, s-a ocupat să-l prepare și să îl aducă.

După masă au început jocurile. Am dansat, am colorat, am umflat baloane și nu în ultimul rând ne-am distrat și ne-am apropiat unii de alții ca o familie.


Seara s-a încheiat cu îmbrățisări, lacrimi și promisiunea ca ne vom revedea în curând.

Nu pot să exprim în cuvinte fericirea acestor copilași care sunt la început de drum și au nevoie de un mic ajutor să reușească să se dezvolte mai frumos pentru o educație și un viitor mai bun.

 
Mulțumim tuturor celor implicați în acest proiect, fără voi toate acestea nu ar fi fost posibile!

Pozele vorbesc mai mult decât cuvintele!

Împreună putem face lumea mai bună!

Vezi și alte proiecte

Zanzibar, insula inocenței!

Zanzibar – transformă lacrima de azi în zâmbetul de mâine! Am fost întrebată de
100%

Estera și Maria – două fetițe minunate

În vara acestui an am întâlnit, la marginea Adjudului, locuind într-un container lângă adăpostul
75%
Obiectiv: – obiectiv proiect –