Estera și Maria – două fetițe minunate

În vara acestui an am întâlnit, la marginea Adjudului, locuind într-un container lângă adăpostul de câini, două minunății, Estera și Maria. Deși aveau 8 ani, până la această vârstă nu urmaseră cursurile niciunei instituții de învățământ, nefiind înscrise nici la grădiniță, dar nici la școală.

Pentru că ne-am dorit să ajutăm mai mulţi copii din comunitatea lor, în septembrie ne-am extins activitatea și în ceea ce privește domeniul serviciilor sociale, apărarea drepturilor şi promovarea intereselor cetăţeneşti şi sănătate.

Astfel, la sfârșitul aceleiași luni am început treaba și am reușit să înscriem la școală la clasa zero din cadrul Școlii Gimnaziale Mareșal Averescu din Adjud două fetițe pe care le-am cunoscut în vara aceluiași an. În urma vizitei, am descoperit că acestea trăiau în condiții nefavorabile, nedispunând de posibilitățile aferente studiului și nebeneficiind de bucuriile copilăriei. În urma acestor demersuri, am continuat să le vizităm pentru a le livra „kiturile de instalare” și hăinuțe pentru a intra în noul an școlar ca la carte.

Ne dorim să scriem un nou capitol pentru povestea noatră. Noul nostru scop este construcţia unei case pentru copiii din orașul Adjud, județul Vrancea și familiile acestora. Vrem că creăm comunitatea de care nu beneficiat până acum.

Vezi și alte proiecte

O zi în paradis pentru copiii din Zanzibar

Deși pare ireal, incredibil este adevărat – POȚI LOCUI PE INSULĂ DAR POȚI, ÎN ACELAȘI TIMP, SĂ NU
100%

Zanzibar, insula inocenței!

Zanzibar – transformă lacrima de azi în zâmbetul de mâine! Am fost întrebată de
100%